Ο giardino degli Aranci, ο κήπος των πορτοκαλιών (ή πιο σωστά, των νεραντζιών) είναι το όνομα με το οποίο είναι γνωστό το πάρκο Savello. Βρίσκεται στην κορυφή του Αβεντίνου λόφου, ενός από τους επτά ιστορικούς λόφους της Ρώμης. Ο κήπος βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στα ερείπια οχυρωματικών έργων του 1000μ.Χ. από τα οποία έχουν μείνει μόνο τμήματα τειχών.

Κατασκευάστηκε το 1932 από τον αρχιτέκτονα Raffaele De Vico, στον χώρο που οι Δομινικανοί μοναχοί του κοντινού μοναστηριού διατηρούσαν καλλιεργήσιμους κήπους, με σκοπό την δημιουργία ενός δημόσιου πάρκου. Έχει εμβαδόν περίπου 8.000 τ.μ. και προσφέρει μια από τις πιο ωραίες θέες στην πόλη. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το τρίτο μπελβεντέρε της Ρώμης, τα άλλα δύο είναι το Πίντσιο και το Τζανίκολο. Καθένα από αυτά, λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, προσφέρει μια ξεχωριστή και διαφορετική θέα προς την πόλη.
Όπως είναι εύκολα κατανοητό από το όνομα, ο κήπος παίρνει το όνομά του από τις πολυάριθμες νεραντζιές που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Ο μύθος λέει πως ο ιδρυτής του Τάγματος των Δομινικανών έφερε από την Ισπανία μια νεραντζιά, η οποία εξακολουθεί να αντιστέκεται στις κακουχίες τόσων αιώνων, και από αυτήν δημιουργήθηκαν όλες οι άλλες.
Εκτός από την εντυπωσιακή θέα, άλλη μια ιδιαιτερότητα του κήπου είναι η κρήνη που βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου που τον περιβάλει. Πρόκειται για μια κρήνη που αποτελείται από μια λεκάνη ρωμαϊκών λουτρών φτιαγμένη από αιγυπτιακό γρανίτη και από ένα μαρμάρινο προσωπείο μπαρόκ του 1593 που μάλλον συμβολίζει τον Ωκεανό.
Τέλος, δίπλα στον κήπο βρίσκεται η πανέμορφη παλαιοχριστιανική βασιλική της Σάντα Σαμπίνα (Αγία Σαβίνη) και λίγο πιο πέρα η διάσημη κλειδαρότρυπα στην οποία έχουμε αναφερθεί σε ξεχωριστό θέμα.
Στον κήπο, εκτός από ντόπιους και τουρίστες επισκέπτες, συχνά συναντά κανείς και νεόνυμφους οι οποίοι έρχονται στον κήπο για τις καθιερωμένες φωτογραφίες με θέα την πόλη.
Ο κήπος βρίσκεται εδώ.